Binnenschilderwerk, waar moet je op letten?

Potten latex, grote rollers, wegwerpkwasten en afdekfolie. Dat zijn waarschijnlijk de dingen waar je het eerst aan denkt bij binnenschilderwerk. Maar dan begint het pas. Want waar moet je op letten als je gaat schilderen?

Functie van binnenschilderwerk
Mooi binnenschilderwerk is sfeerbepalend. Met een nieuwe kleur op de muur maak je een huis persoonlijk. Maar naast een fraai gezicht, heeft binnenschilderwerk ook belangrijke beschermende functies. Denk bijvoorbeeld vocht in huis wat door materiaal zoals hout naar buiten wil trekken. Schilderwerk wat goed tegen vocht beschermt is dus van groot belang.

Verfsoorten
Elk materiaal vraagt om een andere type verf. Kozijnen en deuren in de buitenmuren moeten geschilderd worden met een vochtwerende verf. De muren in de badkamer vragen om een schimmelwerende verf. Laat je dus goed adviseren over kleuren en verfsoorten. Je wilt immers dat je binnenschilderwerk zo lang mogelijk mee gaat.

Technieken
Niets mis met een leuke structuur roller en zeker niet met een goede kwast. Maar het kan ook anders. Een voorbeeld is airless spuiten. Er zijn schilders die beweren dat er geen strakker resultaat bestaat, mits de ondergrond glad is natuurlijk…

Schilderwerk uitbesteden
Secuur schilderwerk vergt meer tijd dan je denkt. Met name al het uitzoekwerk en de voorbewerking. Je kunt natuurlijk uren gaan zoeken in de bouwmarkt naar je juiste verf en alle voorbereidingen. Vervolgens fanatiek aan het schilderen slaan, waarbij de vloer en de plinten per ongeluk ook mee geschilderd worden, om er dan achter te komen dat de kleur toch niet helemaal zoals verwacht is. Of de volgende dag te zien dat de strepen niet weg zijn getrokken en dat waarschijnlijk ook niet meer zullen doen…

Als je jezelf hierin herkent, dan is het misschien verstandig om het schilderwerk uit te besteden aan een schildersbedrijf. Kostbaar? Dat wordt door iedereen anders ervaren, maar je krijgt er perfecte muren en gemak voor terug. Check hier wat onze tarieven zijn.

 

Deel dit bericht: